یاران خراسانی
یاران خراسانی

یاران خراسانی

کارخانه راکت‌سازی بوکوحرام در نیجریه + تصاویر

این گروه پیش از این نیز در حملات خود از آرپی‌جی استفاده کرده بود و بسیاری از مردم نیجریه از خود می‌پرسیدند این سلاح‌ها از کجا می‌آیند. با این حال، عکس‌های منتشر شده نشان می‌دهد ظاهراً اعضای بوکو حرام دانش و مهارت ساخت این تسلیحات را دارند.
کارخانه راکت‌سازی بوکوحرام در نیجریه + تصاویر

تحلیلگران بر این باورند که ماشین آلاتِ ساختِ این راکت‌ها به شهر باما در شمال شرق نیجریه، که بوکو حرام به تازگی مجدداً آن را اشغال کرده است، تعلق دارند. روی یکی از ماشین آلات مخفف نامِ دانشکده فنی دولتی باما (GTCB) نوشته شده است.
زمان گرفته شدن این عکس‌ها و اینکه آیا این تجهیزات از باما به این مکان منتقل شده‌اند هنوز مشخص نیست.
گروه تروریستی بوکو حرام، که مخالف آموزش‌های غربی است و نام خود را هم از این اعتقاد گرفته است، سال 2009 تشکیل شد و اکنون کنترل بخش‌هایی از شمال شرق نیجریه را در اختیار دارد.
 بر اساس تازه‌ترین آمارها، از آن زمان تاکنون در حملات بوکوحرام حدود 17 هزار نفر کشته و 2.5 میلیون تن آواره شده‌اند.
این گروه تروریستی، که می‌گوید هدفش سرنگونی دولت نیجریه و تشکیل «حکومت اسلامی» است، چندی پیش با گروه تروریستی داعش بیعت کرد.

کدام استان‌های یمن دراختیار انصارالله است؟ + نقشه

یمن از ابتدای امسال هدف جنگ همه‌‌جانبه عربستان و متحدانش قرار گرفته و بیش از ۶ هزار نفر از مردم آن کشته شده‌اند. انصارالله، ارتش و گروه‌های مردمی یمن در یک جبهه و ائتلاف سعودی، القاعده و داعش در جبهه دیگر قرار دارند.
به گزارش «شیعه نیوز»، همزمان با بیداری اسلامی در غرب آسیا، کشور یمن نیز در محور انقلاب و اعتراضات مردمی به فساد حکومتی قرار گرفت و پس از سالها حکومت دیکتاتوری علی عبدالله صالح به پایان کار خود رسید و با دخالت آمریکا و عربستان، دولت انتقالی به ریاست معاون صالح (عبدربه منصور هادی) قدرت را در دست گرفت.

پس از گذشت چند ماه دولت انتقالی نتوانست به وظایف خود عمل کند و با ادامه راه گذشته و خدمت به عربستان، در مسیر انقلاب بن‌بست ایجاد کرد اما مردم تسلیم نشدند و توانستند این سد را در تابستان سال گذشته (1393) بشکنند تا سرانجام منصور هادی، رئیس جمهور مستعفی زمستان سال گذشته از صنعا به عدن فرار کند و در ادامه به آغوش سعودی‌ها بازگردد.  

با تسلط کمیته‌های انقلابی و احزاب یمنی بر شهر صنعا، پایتخت یمن، مبارزه با گروه‌های تروریستی در دیگر استان ها نیز در دستور کار قرار گرفت و ارتش این کشور با کمک نیروهای انقلابی توانستند بخش های زیادی از استان های یمن را از لوث وجود عناصر تروریستی پاکسازی کنند.

اما این اتفاق به مذاق عربستان که تسلط حداقل 50 ساله خود بر یمن را از دست رفته دید، به شکلی همه‌جانبه به یمن حمله کرد و سرانجام در پی توافق مسقط، نیروهای انصارلله و نیروهای ارتش به طور کامل از چند استان جنوبی، از جمله استان عدن، مناطق شمالی و مرکزی استان لحج، جنوب و جنوب شرقی استان تعز که هم‌اکنون عرصه شدیدترین درگیری‌هاست، عقب‌نشینی کردند.

نیروهای انصارالله و ارتش یمن براساس این توافق، از 90 درصد استان ابین، بخش‌هایی از غرب استان شبوه، بخش‌های شرقی استان مأرب نیز عقب‌نشینی کردند.

چه استان‌هایی در یمن تحت کنترل انصارالله است؟‌    

مناطق تحت کنترل ارتش یمن و انصارالله، گروه های تروریستی، شورشی‌های طرفدار رئیس جمهور مستعفی به تفکیک استان‌ها به شرح ذیل است.

از 22 استان یمن، 9 استان به طور کامل تحت اختیار ارتش و انصارالله است. این استان‌ها، «صعده»، «عمران»، «الحدیده»، «صنعا»، «حجه»، «المحویت»، «ریمه»، «ذمار» و «إب» هستند.

انصارالله و ارتش یمن علاوه بر تسلط به 85 درصد دو استان «تعز» و «بیضاء»، کنترل 70 درصد استان الجوف، 50 درصد استان مأرب، 20 درصد استان لحج ، 15 درصد استان ضالع ، 10 درصد استان ابین، 5 درصد استان شبوه را در اختیار دارند.

  حضرموت و المهره

اما در استان صحرایی حضرموت 60 درصد مناطق در کنترل شورشیان طرفدران رئیس جمهور مستعفی (منصور هادی) و نیروهای تروریستی القاعده است و 40 درصد این استان نیز بیابانی است.

در مرکز و جنوب غرب این استان درگیری پراکنده میان شورشیان طرفدار هادی و عناصر تروریستی ادامه دارد اما قابل تامل است جنگنده‌های ائتلاف برای کمک به شورشیان تاکنون مواضع تروریست ها را در این مناطق مورد هدف قرار نداده اند.

شورشیان طرفدار منصور هادی، رئیس جمهور مستعفی نیمی از استان «المهره» را در کنترل دارند و مناطق باقی مانده این استان بیابانی است.

   عــــدن  

شورشیان حامی منصور هادی، رئیس جمهور مستعفی بیش از 70 درصد استان «عدن» را در کنترل خود دارند و مناطق باقی مانده در تحت کنترل گروه‌های تروریستی القاعده و داعش است.

   تـعـز ، بیضاء، ابین   

در شرق شهر تعز مرکز استان تعز، در جنوب استان‌های بیضا و مکیراس، استان مارب، غرب استان شبوه و ریحان درگیری میان نیروهای هادی و نیروهای یمنی ( انصارالله و ارتش یمن) ادامه دارد.

در غرب استان بیضاء و شهر رداع درگیری ها میان انصارالله و ارتش یمن با عناصر تروریستی داعش در جریان است.

در شهر ساحلی زنجبار (مرکز استان ابین) در جنوب استان ساحلی ابین مناطق به شکل 50 و 50 میان طرفدران منصور هادی و گروه تروریستی القاعده تقسیم شده و هیچ گونه درگیری گزارش نشده و جنگنده های ائتلاف سعودی عربی هیچ اقدامی برای هدف قرار دادن مناطق تحت نفوذ تروریست ها انجام نمی دهند.

ناگفته نماند جنگده های ائتلاف عربی سعودی علی رغم حملات شبانه روزی علیه مردم یمن و کشتار زنان و کودکان، مناطق تحت نفوذ تروریست‌ها داعش و القاعده را به هیچ وجه مورد حملات هوایی و زمینی خود قرار نمی‌دهند.

کدام استان‌های یمن دراختیار انصارالله است؟ + نقشه

با کنایه تحقیرکننده به عربستان «هیکل»: برخی اعضای ائتلاف جدید عربستان از مهم‌ترین حامیان داعش‌ هستند


اندیشمند و تحلیلگر بزرگ مصری ائتلاف تازه اعلام شده عربستان را راهی برای خروج عربستان از تنگنای یمن دانست و با بیان اینکه «فلسطین نزدیک است» کنایه‌ تحقیرکننده‌ای به عربستان زد.

خبرگزاری فارس: «هیکل»: برخی اعضای ائتلاف جدید عربستان از مهم‌ترین حامیان داعش‌ هستند

 «محمد حسنین هیکل» اندیشمند، تاریخدان و تحلیلگر مصری ساعتی پس از اعلام ائتلاف جدید عربستان، آن را به باد انتقاد گرفت.

او با کنایه‌ای تحقیرکننده به عربستان به شعری از «محمود درویش» شاعر فقید مقاومت فلسطین اشاره کرد که می‌گوید: «ما به وطن جدید نیاز داریم... یا وطنمان محتاج ملتی جدید است؟» و افزود: فلسطین نزدیک [ما] است.

او افزود: ائتلاف اسلامی نظامی عربستان فاقد دیدگاه، زمینه مشترک و هماهنگی است. چطور میان کشورهای عضو هماهنگی شده و راهبرد و مکانیزم عمل آنان چیست؟

هیکل باز هم به کنایه به عربستان گفت: دشمن کیست؟... اهداف درهم برهم است.

 

واکنش مراجع تقلید به قتل عام شیعیان نیجریهشیخ زکزاکی باید فوری مداوا و آزاد شود/خون این افراد مظلوم دامنگیر حکومت نیجریه می‌شود

حضرات آیات، نوری همدانی، علوی گرگانی، صافی گلپایگانی از مراجع عظام تقلید کشورمان با صدور بیانیه‌ای حمله به شیعیان نیجریه و قتل عام آنان را محکوم کرده، آزادی فوری شیخ زکزاکی، رهبر شیعیان این کشور و برخورد قاطع حکومت نیجریه با فرقه ضاله بوکوحرام را به به جای کشتار مردم خواستار شدند.

خبرگزاری فارس: شیخ زکزاکی باید فوری مداوا و آزاد شود/خون این افراد مظلوم دامنگیر حکومت نیجریه می‌شود

 در درگیری‌های بامداد یکشنبه گذشته که پس از حمله ارتش نیجریه به حسینیه «بقیة الله» در شهر زاریای نیجریه و منزل شیخ ابراهیم زکزاکی رخ داد،‌ علاوه بر همسر و پسر «شیخ زکزاکی» و چندین تن از سران «جنبش اسلامی نیجریه» بیش از 300 تن از شیعیان به شهادت رسیدند. به مناسبت این واقعه دردناک برخی مراجع عظام تقلید با صدور بیانیه‌ای از این حادثه دلخراش اعلام انزجار کرده و خواستار آزادی فوری شیخ زکزاکی رهبر شیعیان نیجریه و برخورد قاطع حکومت نیجریه با فرقه ضاله بوکوحرام شدند.

 

کارشناسان سازمان ملل مدعی شدند ایران با آزمایش موشک «عماد» قطعنامه 1929 شورای امنیت را نقض کرده است

کی

کارشناسان سازمان ملل مدعی شدند که موشکی که اخیر ایران آزمایش کرده یک موشک بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای بوده است.

خبرگزاری فارس: ایران با آزمایش موشک «عماد» قطعنامه 1929 شورای امنیت را نقض کرده است

 کارشناسان سازمان ملل مدعی شدند که موشکی که اخیر ایران آزمایش کرده یک موشک بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هسته ای بوده است.

هیئت کارشناسان شورای امنیت سازمان ملل در این گزارش محرمانه، مدعی شده است که ایران با آزمایش موشک بالستیک عماد  بند 9 از قطعنامه 1929 شورای امنیت را نقض کرده است.

این گزارش 10 صفحه‌ای در تاریخ 11 دسامبر منتشر شده و در روزهای اخیر در اختیار اعضای کمیته تحریم‌های ایران در شورای امنیت قرار گرفته است.