یاران خراسانی
یاران خراسانی

یاران خراسانی

برد عملیاتی بالگردهای ویژه ایران دو برابر شد

نکته مهم در خصوص بالگرد RH-53D آن است که تنها کاربر این مدل به غیر از ایران، نیروی دریایی آمریکاست و خوشبختانه متخصصان کشورمان با عمردهی انقلابی به این پرنده مهم، توانسته‌اند همچنان آنها را عملیاتی نگاه دارند.
به گزارش سرویس دفاع و امنیت مشرق، حضور در دریا و عملیات های نظامی و غیر نظامی در پهنه های آبی در یکصد سال اخیر و با ورود هواپیماها و بالگردهای متناسب، با تغییر بسیار شگرفی رو به رو شده است. جستجو و نجات، انتقال پرسنل روی سکوهای نفتی در وسط دریا، انجام عملیات های ضد سطحی و زیر سطحی، رساندن و تخلیه نیروهای عملیاتی و .... از جمله عملیات هایی هستند که در حوزه دریایی توسط بالگردها صورت می گیرد.
 

 
امروزه یگان های هوادریا مجهز به انواع بالگردها و هواپیماهای گوناگون در کشورهای مختلف ایجاد شده و فعالیت می کنند که در این میان، بخشی از این بالگردها از پایگاه های زمینی و برخی نیز از روی شناورها به عملیات می پردازند.
 
امروزه تقریبا تمامی شناورهای سطحی پیشرفته رزمی در دنیا به یک یا چند بالگرد مجهز هستند که همانطور که در بالا اشاره شد نقش های گوناگونی را بر عهده می گیرند و تاثیر زیادی در تسلط این شناورها روی فضای اطراف خود دارند.
 
برد پروازی؛ پاشنه آشیل بالگردها
 
یکی از نقاط ضعف بزرگ بالگردها در مقایسه با هواپیماها، بحث کم بودن برد پروازی و میزان مداومت پروازی آنها است. در مقایسه با هواپیماها، بالگردها از جثه کوچکتری برخودار بوده و حجم سوخت کمتری را حمل می کنند و همین مسئله باعث کاهش برد عملیاتی آنها می شود.
 
بالگرد 
سوخت گیری بالگرد CH-53E آمریکایی از هرکولس سوخت رسان
 
یکی از اولین راه های افزایش برد پروازی این بالگردها، نصب مخازن سوخت بر روی این پرنده ها به شمار می آید که البته در نهایت باعث افزایش وزن و کاهش میزان محموله قابل حمل خواهد شد. البته در هواپیماها، علاوه بر قابلیت حمل مخازن اضافی سوخت، سالهاست که بحث توان سوخت گیری هوا به هوا نیز مطرح شده و هواپیمای مورد نظر می تواند از هواپیمای دیگری سوخت گیری کند.
 
بالگرد 
سوختگیری بالگرد Caracals فرانسوی از هرکولس آمریکایی در شب
 
اما بحث های فنی نظیر لزوم کاهش سرعت هواپیمای سوخت رسان برای تنظیم سرعت با بالگرد، هزینه های زیاد برای تعمیر، نگهداری و تمرین و همچنین عدم نیاز در بسیاری از کشورها باعث شده است تا بحث سوخت دهی از هواپیما به بالگرد از جمله موارد بسیار خاص و محدود در دنیا باشد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.